UKSaabs

THE site for UK Saab people!
It is currently Sat Apr 17, 2021 2:32 am

All times are UTC



Forum rules


When you put a new thread up in the Workshop please put your car's year of registration (not plate or model year) in the post subject/thread title, along with just a brief indicator of the problem.

Registration Year - Car Model: Brief description of issue. EXAMPLE- 1999 9-3. Problems starting when hot.

For Tech II issues or help requests please state the following in your title ''Tech 2 help required - state issue and your location ''.


Please also add as much information as you can about the problem, to your post.

This will help us to help you, without having to ask basic details such as what car you have.


Threads with non-compliant titles will be moved to The Pit Lane (in which no replies can be posted, but the OP can edit the thread - upon which the thread will be released to the workshop forum, note compliant threads will be moved back when the mod/admin team next visit the Pit Lane. if your thread has been sat in the Pit Lane for 24hrs+ after editing, pm Tech II to request release)

Nb. Generic thread titles for truly generic issues that genuinely are not model or variant specific (such as "how do I change the spring in an forge wastegate actuator") are acceptable

**The first 5 posts for new users require individual moderator approval (which they will only get it if they are in line the rules of the forum). Please be patient and allow time for that to happen, and avoid duplicate postings.**



Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Tue Mar 23, 2021 4:19 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 04, 2021 8:07 pm
Posts: 2
Car Models: V6 2.8 SportWagon
Wondered if anyone could help me with an issue I've noticed this morning with my 2006 9-3 (SID in the dash)

Basically, my Average MPG is locked at 2.8mpg regardless of how many times I have reset it. I've tried clearing it which resets it to --- but then it just pops back on 2.8mpg after a few seconds. Clearing the entire trip computer by holding Clear for 5 seconds has the same effect and after a few seconds of driving, it defaults to 2.8mpg.

I disconnected the battery and left it for an hour, connecting it back up gives me the same result and I pulled a fuse for the SID and reinserted it, but no change. Normally this wouldn't bother me as I don't use the average display, but the average MPG being so low is making the DTE figure drop as I drive. Clearing the computer my DTE is showing 140 miles, and after a minute its down to 80... another minute it's 35 (etc). If I clear my computer again at this point, it jumps back up to 140 miles before doing the same. My fuel gauge remains on 1/3 throughout from what I can see.

Has anyone else had any issues similar to this, and if so, how did you resolve it?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

follow UKSaabs on Twitter



UKSaabs silhouette logo images by Mark Green www.greenphotos.com
"subsilver2" slightly bodged by UKSaabs for our own use.

:: Disclaimer ::
Comments posted here are the views of their individual authors and are not necessarily shared by the owners of this Web site.
Authors assume all responsibility for comments posted here.

UKSaabs The biggest and best privately owned UK based independent Saab forum for all SAAB enthusiasts.
Whilst we encourage our users to support our advertisers the site wishes to remain independent and therefore does not endorse any particular advertiser(s)
UKSaabs is not affiliated with Saab Cars UK or Saab Automobile AB