UKSaabs

THE site for UK Saab people!
It is currently Wed Apr 14, 2021 8:30 pm

All times are UTC



Forum rules


When you put a new thread up in the Workshop please put your car's year of registration (not plate or model year) in the post subject/thread title, along with just a brief indicator of the problem.

Registration Year - Car Model: Brief description of issue. EXAMPLE- 1999 9-3. Problems starting when hot.

For Tech II issues or help requests please state the following in your title ''Tech 2 help required - state issue and your location ''.


Please also add as much information as you can about the problem, to your post.

This will help us to help you, without having to ask basic details such as what car you have.


Threads with non-compliant titles will be moved to The Pit Lane (in which no replies can be posted, but the OP can edit the thread - upon which the thread will be released to the workshop forum, note compliant threads will be moved back when the mod/admin team next visit the Pit Lane. if your thread has been sat in the Pit Lane for 24hrs+ after editing, pm Tech II to request release)

Nb. Generic thread titles for truly generic issues that genuinely are not model or variant specific (such as "how do I change the spring in an forge wastegate actuator") are acceptable

**The first 5 posts for new users require individual moderator approval (which they will only get it if they are in line the rules of the forum). Please be patient and allow time for that to happen, and avoid duplicate postings.**



Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Oct 13, 2019 9:31 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 19, 2019 7:37 pm
Posts: 3
Car Models: 9-3 1.9 TTiD4
Hi Guys, I've had my egr valve replaced as the car kept going into a limp mode. My mechanic also cleared the link pipe and check the exhaust, so all should be good now. But the light still keeps coming on, and the car still goes into limp mode? I've got a cheap OBD box plugged in, and when the eml comes on I just erase the code, and she carries on. On a 20 mile journey I have to erase the code at least 30 times. Do I have an ECU problem, or is there anything else I should be looking at?

Thanks, Duggy


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 03, 2019 9:58 pm 
Offline
Active user

Joined: Sun Sep 02, 2018 6:32 pm
Posts: 70
Car Models: Any 9-3
I assume its 2011 ttid4

whats the fault codes


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 03, 2019 10:21 pm 
Offline
UKS Addict
User avatar

Joined: Sun Dec 18, 2011 8:15 pm
Posts: 3441
Location: Leicestershire
Car Models: BMW 530d Msport
It will either be poor condition vac lines (change all to 3mm silicone) or the map sensor want cleaning

_________________
The Mcblack..
Gone but never forgotten


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 03, 2019 10:22 pm 
Offline
UKS Addict

Joined: Tue Feb 10, 2015 8:13 pm
Posts: 2530
Location: Peterborough UK
Car Models: 9-5 Aero 2001,1.9TID x 2
You really need the Tech2 fault codes to troubleshoot otherwise it's guess work.Could be a wiring/ECU or gas flow (leak)for example.....


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 05, 2019 11:04 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 19, 2019 7:37 pm
Posts: 3
Car Models: 9-3 1.9 TTiD4
garym27 wrote:
I assume its 2011 ttid4

whats the fault codes


Hi

Apologies for the delay in replying. Yes this is the model. On my OBD it says P0404. Exhaust gas recirculation control circuit range/performance.

Thanks Duncan


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 05, 2019 11:07 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 19, 2019 7:37 pm
Posts: 3
Car Models: 9-3 1.9 TTiD4
Mr_Ben wrote:
It will either be poor condition vac lines (change all to 3mm silicone) or the map sensor want cleaning



Apologies for the delay in replying. I'll look into this with my mechanic. Getting bored having to clear the code on an OBD when im driving :roll:


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 14, 2021 6:46 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 07, 2020 4:34 pm
Posts: 5
Car Models: SAAB 93 TTID
Any news about your trouble?

Do you find the answer ? Thanks


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot], Alfizzle, Google [Bot], puddlejumper and 21 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

follow UKSaabs on Twitter



UKSaabs silhouette logo images by Mark Green www.greenphotos.com
"subsilver2" slightly bodged by UKSaabs for our own use.

:: Disclaimer ::
Comments posted here are the views of their individual authors and are not necessarily shared by the owners of this Web site.
Authors assume all responsibility for comments posted here.

UKSaabs The biggest and best privately owned UK based independent Saab forum for all SAAB enthusiasts.
Whilst we encourage our users to support our advertisers the site wishes to remain independent and therefore does not endorse any particular advertiser(s)
UKSaabs is not affiliated with Saab Cars UK or Saab Automobile AB