UKSaabs

THE site for UK Saab people!
It is currently Fri Jun 18, 2021 11:09 am

All times are UTC



Forum rules


IMPORTANT INFORMATION FOR NEW TOPIC TITLES

For Workshop questions, please include registration year, model and a brief description of the issue in the thread title (in order to assist others to assist you) eg. 1988 C900 - Will not start.

THIS FORUM IS NOT TO BE USED FOR PLACING ''FOR SALE'' OR ''WANTED'' ADVERTS, PLEASE USE THE CLASSIFIEDS FOR SUCH POSTS.



Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue May 11, 2021 10:56 am 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2020 2:42 pm
Posts: 19
Car Models: 1991 900i 16v
Hi all! Hope everyone is well. Bit of an odd one this. My 1991 C900's instrument cluster works when i start the car, everything is normal (apart from the handbrake light not coming on). After a while however the dials (all bar the temp gauge) stop working. So no fuel reading, no rev counter etc...The next time i go to the car the dials will work for a while, and then give up again.
Anyone have any ideas about what the likely cause is, and maybe a solution?

Thanks a million!

_________________
1991 Saab 900i 16v


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 14, 2021 12:15 am 
Offline
Active user

Joined: Fri Mar 14, 2014 10:25 pm
Posts: 29
Car Models: 9000 Aero 900T16S
Maybe the printed circuit on the back of the instrument cluster - if you remove the driver's side speaker from the top of the dash you can see it, a blue film against the white plastic of the binnacle. But renewal is a much bigger job of course!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 18, 2021 1:15 pm 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2020 2:42 pm
Posts: 19
Car Models: 1991 900i 16v
GoSwiftGoSafe wrote:
Maybe the printed circuit on the back of the instrument cluster - if you remove the driver's side speaker from the top of the dash you can see it, a blue film against the white plastic of the binnacle. But renewal is a much bigger job of course!


Thanks so much for that, I'll have a look at that!

_________________
1991 Saab 900i 16v


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 22, 2021 11:17 pm 
Offline
UKS Addict
User avatar

Joined: Tue May 05, 2009 4:36 am
Posts: 6540
Location: London
Car Models: c900 convertible, XJS
Probably a loose connector (IIRC there's two IIRC one on each end?) the one at the right hand end is probably the culprit and you can just about squeeze your hand in, after taking the speaker grill off, and wriggle it about and see if that makes the gauges work.
Can't find a pic on google and haven't got my Bentley to hand.

_________________
Tarquin Fin-tim-lin-bin-whin-bim-lim-bus-stop-F'tang-F'tang-Olé-Biscuitbarrel. Silly party.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

follow UKSaabs on Twitter



UKSaabs silhouette logo images by Mark Green www.greenphotos.com
"subsilver2" slightly bodged by UKSaabs for our own use.

:: Disclaimer ::
Comments posted here are the views of their individual authors and are not necessarily shared by the owners of this Web site.
Authors assume all responsibility for comments posted here.

UKSaabs The biggest and best privately owned UK based independent Saab forum for all SAAB enthusiasts.
Whilst we encourage our users to support our advertisers the site wishes to remain independent and therefore does not endorse any particular advertiser(s)
UKSaabs is not affiliated with Saab Cars UK or Saab Automobile AB